25 Ağustos 2011 Perşembe

Hurma Tatlısı

Blogumuzda el verdiğince sizlerle tatlı tariflerimizi paylaşmaya çalışıyoruz yine bayramda misafirlerinize yapabileceğiniz çok güzel ve oldukça basit bir tarifi sizler için denedik.Yağının az olması ve içinde çok besleyici bir yemiş olan cevizin bulunması ile bizler tarafından oldukça beğenilen bir lezzet oldu.Mutlaka bu tatlıyı deneyip bayram sofralarınızda yemekten sonra servis etmenizi tavsiye ederiz.



Malzemeler:
  • 1 çay b sıvıyağ
  • 1 çay bardağı erimiş margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay b.süt
  • Aldığı kadar un.

Şerbeti İçin:
  • 3.5 su b. şeker
  • 2.5 su b. su
  • Bir kaç damla limon suyu.

İçi için:
  • 150 gr dövülmüş ceviz.

Hazırlanışı:
Öncelikle şerbetimiz için tenceremizin içine şekerimizi koyun daha sonra üzerine suyuda ekleyerek şekerle iyice kaynatın kaynattıktan sonra içine bir kaç damla limon ekleyerek soğuması için kenarda bekletin.
Daha sonra bir kabın içine eritilmiş margarin,sıvıyağ ,süt ,kabartma tozu ve vanilyamızda ekleyerek bir kaşık ile karıştırın içine yavaş yavaş un ilave ederek oldukça yumuşal bir hamur elde edene kadar yoğurun .Daha sonra hamuruzdan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartın ve elimizle bastırarak içine az miktarda ceviz koyarak kapatın elimizle yuvarlayarak yassı bir şekil verin. Aynı işlemi tüm parçalar için yaparak tepsiye dizerek kızarıyıncaya kadar 180 derece fırında pişirin.Fırından çıkarınca üzerine şerbetimizi dökün. ( soğuk şerbet sıcak hurma tatlıları şeklinde olucak) Hurma tatlılarımızı şerbetini iyice çekince servis tabaklarına üzerine ceviz serperek servis edin.

Afiyet olsun.
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder