1 Ağustos 2011 Pazartesi

Muhlama

Karadenizin yöresel yemeği muhlama:) aslında adını bi çok şekılde kullanan var, muhlama, mıhlama, kuymak gibi.. Ama biz muhlama deriz. Beyaz un haricinde mısır unundan da yapılır onunda tadı ayrı bir keyiftir.


Malzemeler:
  • 5 Kaşık Beyaz Un
  • 2 Bardak Su
  • Yarım kase Tel peynir yada kaşar peyniri.
  • 4 ç. kaşığı Tereyağı
  • Tuz.

Yapılışı:
Tavada yağı eritin. (yakmadan)  Bir kasenin içine suyu, unu ve tuzu çırpın kızgın yağa dökün. Üzerine peynirleri atın. fokurdadıktan sonra altını kısın peynirler eriyecektir. tel tell bir kıvam olucak. tereyağ üstüne çıktığında da pişmiş demektir.

Afiyet Olsun:)
G&P

4 yorum:

  1. off harika görünüyor vlla elinize sağlık bayılıyorum sizin yemeklere becerikli arkadaşlarım

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli görünüyor bu,annem arada sırada yapardı.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. çok güzel denemek isterim bunu. elinize sağlık ;)

    YanıtlaSil