9 Ağustos 2011 Salı

SERİNLETİCİ ERİK ŞERBETİ


Bahçemizde erikleri marmelad olarak değerlendiriken ,Ramazan için uzun süreli susuzluktan dolayı sahurda ve iftarda içmek için şerbet olarakta kullanmayı düşündük.
Ramazanın yaz ayına geldiği bu sene mutlaka sofralarınızın sudan sonra başka köşede olamasının gerektiğini düşündüğümüz ,birkaç buz ve limon dilimi ile ferah ve sağlıklı bir lezzet için mutlaka bu Ramazanda bol bol şerbet içmenizi öneriyoruz :)
Hayırlı Ramazanlar.:)





Malzemeler:
1 kilo kırmızı erik.
3 lt su
1 kilo şeker.
Hazırlanışı:
Öncelikle eriklerimizi iyice yıkadıktan sonra kesinlikle çekirdeklerini çıkarmadan ve kabukları soymadan derin ve büyük tencerenin içine koyun üzerine
şekeri ve suyuda ilave ettikten sonra erikler iyice kabukları soyulana kadar orta ateşte pişirin.Pişirme esnasında tadına bakın şeker az geldiyse şeker ekleyebilirsiniz .Daha sonra erikler iyice piştikten sonra tencereyi ılınması için bekletin .Şerbetimiz ılındıktan sonra başka bir büyük tencerenin üzerine büyük bir kevgir yardımı ile şerbetimizi yavaş yavaş kevgirden geçirerek süzün süzerkende mutlaka eriklere tahta bir kaşık yardımı ile bastırarak iyice suyunun çıkmasını sağlayın.Tüm erikler iyice ezildikten sonra süzdüğümüz tencere içindeki su haline gelmiş şerbeti
büyük sürahilere bölün ve buzdolabında muafaza edin.Servis esnasında ise yarım su bardağı şerbetin üzerine su ekleyerek servis etmenizi tavsiye ederiz.
Afiyet olsun.
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder