6 Ağustos 2011 Cumartesi

ZeytinYağlı Kabak

Ramazan aynının bu sene yaza denk gelmesi yüzünden iftar sofralarımıza daha hafif lezzetlere yer vermekteyiz.Bizlerde iftar sofraları için yapımı çok basit, hafif ve bir okadar da besleyici bir yaz yemeğini sizlerle paylaşmak istedik.Kabağın zeytinyağlısınıda hiç denemedim dersiniz mutlaka bu lezzeti yapıp misafirlerinize ikram etmenizi tavsiye ederiz.

Malzemeler:
  • 4 Adet Kabak
  • 6 diş sarımsak
  • 4 adet soğan
  • 5 adet domates
  • 1 çay b. zeytinyağı
  • Tuz
  • 3 tatlı k. şeker

Üzeri için
  • Dereotu

Hazırlanışı:
Öncelikle Kabaklarımızı temizledikten sonra 1 parmak kalınlığında olucak şekilde
dilim dilim kesin ve tuzlu suda bir müddet bekletin.Daha sonra 6 diş sarımsağımızı
küp küp kesin ve 4 adet soğanımızı ise yarım ay şeklinde kesin.Domateslerimizi ise kabuklarını soyduktan sonra küp küp kesin. Bir tencereye geniş ve derinliği
az olan olursa daha iyi olur öncelikle altta soğanlarımızı daha sonra soğanların üstüne kabaklarımızı ve kabakların üstünde sarımsak ve domates rendesi koyun.
Tüm malzemeleri koyduktan sonra tuz şeker ve zeytinyağını ilave ederek orta ateşte hiç su koymadan kabaklar pişinceye kadar pişirin.Servis sırasında üzerine bol dereotu
ve yanına yoğurt koyarak servis edin.
Afiyet olsun.
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder