Bayram yada Ramazan sofralarınız oldukça pratik hafif ve lezzetli bir Patlıcan yemeği ile tarifi paylaşmak istedik.Şimdiden Afiyet olsun dileriz.
Malzemler:
- 6 Adet patlıcan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet orta boy soğan
- 4 adet domates
- 3 adet sivri biber
- Tuz ,pul biber
- 1 /2 çay k. şeker
- 3 çorba k. zeytinyağı
Hazırlanışı:
Öncelikle patlıcanlarımızı yıkayıp kuruladıktan sonra her birine çatal ile her yerine olucak şekilde delikler açalım daha sonra patlıcanlarımızı dilerseniz fırında dilerseniz ocakta közleyerek hazırlayın(Biz patlıcanlarımızı ocakta közledik).Daha sonra sarımsaklarımızı küp küp doğrayın aynı işlemi soğanlarımızıda yapın.Biberlerimizi ise halka halka doğrayın domateslerimizi ise küp küp kesin.Daha sonra bir tavanın içine zeytinyağını koyun ilk önce sarımsaklarımızı ekleyin ve soteleyin daha sonrada soğanlarımızı rengi dönünceye kadar soteleyin daha sonra içine tuz karabiber ve dileniz ölçüde pul biber ekleyin ve domates ve biberlerimizide ekleyerek domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin.Domatesler suyunu çekince içine kabuklarında temizlediğimiz ve bir çatal yardımı ile ezdiğimiz patlıcanlarımızıda ekleyerek 4 dakika kadar domateslerle pişirin .Daha sonra servis tabağına koyarak servis edin .
Afiyet olsun.
G&P
0 yorum:
Yorum Gönder