2 Aralık 2010 Perşembe

Dereotlu poğaça


Dereotu heryemeğe bir hafiflik verir bizce :.Daha oncedende bloğumuzda kek tarifi vermiştik bu sefer poğaçasını yapalım dedik.
Çay saatleriniz için farklı bir alternatif mutlaka deneyin deriz :)





















Malzemeler:
  • 1 demet dereotu
  • 3 su bardağı un
  • 3 çorba k. süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyazpeynir
  • 50 gr margarin
  • 1 çay bardağı ayçicek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
İç malzemeri
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyazpeynir
  • 1 çorba kaşığı pulbiber


Hazırlanışı:

Oncelikle Margarinimizi yumuşaması için oda ısısında bekletin.
Dereotunu temizleyin ve bunu mutfak robotunun içine koyarak zeytinyağını ilave edin ve ezin biz margarinide mutfak robutuna koyduk bu sayedede eridi :).

Unu çukur bir kaba eleyin ve içine dereotonu 1 yumurta ve 1 yumurtanın sarısını, beyazpeynir rendesini, ve elenmiş kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun.Hamurumuzun üzerini bezle örtüp buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
İç malzeme için ise beyazpeynir rendesini ve pulberi bir kapta harmanlayın. Dolaptan çıkardığımız poğaçalaramızın cevizden biraz buyuk bezeler koparın ve elimizle açarak içine iç malzememizden koyun ve poğaça gibi şekil vererek iki ucunu sıkı sıkı kapatın ki peynir dışarı akmasın :).Daha sonra bunların hepsinin uzerine yumurta sarısını surerek yağlanmış fırın tepsisine dizin ve Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.


Afiyet olsun.
G&P

3 yorum:

  1. En sevdiğim poğaçadır Dereotlu poğaça ,
    ben böreklere de maydonoz yerine zaman zaman dereotu koyuyorum böreğe de çok yakışıyor.

    Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Evdeki malzemelerle yapılacak basit bir tarif daha
    elleriniz dert görmesin kızlar nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederiz çok hafif bir tarif oluyor sert gelirse eğer poğça size göre süt miktarını arttırın :)

    YanıtlaSil