12 Aralık 2010 Pazar

Patatesli Börek


Patatesli Börek

Malzemeler:
1 paket yufka
Sıvı yağ ve su

İç Malzemesi:
4 adet patates
Kırmızı pul biber
Nane
1 kaşık sıvıyağ

Yapılışı:
Patatesleri önceden düdüklüye atın, piştikten sonra patatesleri bir kaba alıp içine pul biber ve nane ekleyin. Bir kaşık sıvıyağ ekleyin çatal yardımıyla ezin.
Yufkayı üst üste koyup artı şeklinde kesin. Bir kaseye yağ ile su koyun kestiğiniz yufkaların üzerine yumurta fırçası ile  kestiğimiz yufkaya sürün. İçine patates harcını koyup sigara böreği sarar gibi sarın. Hepsini sardıktan sonra bir kasede süt ile yağ karışımı yapın sardığnız böreklerin üzerine sürün. ( bunun nedeni böreklerin yumuşak olması ) Son olarakta üzerine yumurta sarısı sürün.
200 derece fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder