12 Aralık 2010 Pazar

Portakallı Pırasa



Farklı şeyleri denemek zordur açıkcası bizde pırasanın içine bu sefer portakal suyu koyduğumuzda dedik acaba nasıl olucak ama gordukki tadı hem farklı hemde sofralara farklı bir lezzet getirdi.Sizde mutlaka deneyin hakikaten bize hak vericeksiniz :)

























Malzemeler :
  • 1 kg. pırasa
  • 2 havuç
  • 2adet portakal
  • 2 çorba k. pirinç
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı k.tuz
  • 1 tatlı k. şeker



Hazırlanışı :

Oncelikle tencereye zeytinyağını dökün havuçlarımızı temizleyin ve dilim dilim fazla ince olmamak kaydığıyla verev şeklinde keserek bunuda tencereye ilave edin ve soteleyin.Daha sonra 1 kilo pırasayı baklava şeklinde verev olarak kesin ve bunuda tencereye ilave edinn ve bir taşım karıştırın.Portakallarımızın suyunu sıkın ve bunu pırasaların üzerine dökün daha sonra Üzerine pirinci ilave edin.Üzerine tuz ve şekeri ilave ederekorta ateşte kaşıkla karıştırmadan,gerekirse tencereyi sallamak şeklinde karıştırak pirinçler ve pırasalar pişinceye kadar pişirin.Soğuduktan sonra servis edin.

Afiyet Olsun.
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder