28 Aralık 2010 Salı

Kuru Kayısı Kuru Üzüm Hoşafı


Pilav et ,yemeği onsuz olmaz değil mi bizcede olmaz .Yemek sofralarımızı zengileştiren Hoşafı sizler için yaptık :)
























Malzemeler:
  • 7 Adet kuru kayısı
  • Yarım Su Bardağı Kuru Üzüm
  • 2 su b. şeker
  • 5 su b. su
Hazırlanışı:

Öncelikle kayısılarımız küp küp kesip bir kasenin için koyun ve üstüne sıcak su ekleterek biraz bekletin.Aynı işlemi kuru üzümler için yapın.Daha sonra kayısı ve üzümün suyunu süzdükten sonra bir tencereye koyun üzerine su ve şekeride ilave ederek .1 saat kısık ateşte kaynatın.Şekeri biz
ölçu olarak verdik ama çok şekerli sevmezsiniz 1.5 su bardağı koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder