Mutlaka farklı bir sunum yaratmak isteyenler için denemesi gereken bir lezzet.Koca kekden kareler elde ettik ve içne meyve katarak inanılmaz bir lezzet elde ettik :)
Malzemeler:
Pandispanya:
- 4 yumurta
- 4 kahve fincanı şeker
- 3 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
İç Kreması İçin:
- 750 ml süt
- 125 gr margarin
- 1 su b. un
- 1 su b. toz şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım Limon Kabuğu
İçi için:
Dilediğiniz Mevsim Meyveleri
Üzeri İçin:
80 gram Bitter Çikolata
Hazırlanışı:
İç kreması için oncelikle margarinimizi tencerede eritinve unu ilave edip 3-3 dk kavurun.
Daha sonra içine sütü ekleyip karıştırın.Süt kaynadıktan sonra şekeri ve vanilyayı ekleyin ve
muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Tencereyi ocaktan alın ve içine yarım limonun rendesinden koyun ve 15 dk mikser ile iyice
çırpın.Çırptıktan sonra ılınmasıbir yere koyun.
Pandispanya için ise yumurta ve şekeri bir kabın içinde mikserle kar gibi olucak şekilde çırpın.
Başka bir kabın içinde eleyerek unumuzu ve kabratma
leyerek koyun.Daha sonra kaşık kaşık unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin.En son içine suyuda ekleyerek
2 dk daha çırpın..
Kare fırın tepsimizi iyice yağlayın ve karışımı dökün.
180 derece fırında Yaklaşık 40 dk pişirin.Ve fırından çıkardıktan sonra soğutun.
Daha sonra pandispanyamızı ortadan ikiye bölün
ve bunlardan kareler elde edin.Şimdi bu karelerden kremalı bisküvi değil ama kremalı kekler yapıcağız.:)
Oncelikle bir karenin tabanını alın ortasına kremadan sürün.Kremanın üstüne kestiğimiz
meyvelerden koyun ve pandipanyanın üst kısmını koyun ve kremamızdan sürün gene
üst kısmına rendelenmiş bitter çikolatadan serpin ve onun üzerine ise dilediğimiz şekilde kestiğimiz
mevsim meyvelerinden koyarak süsleyin.Bunu tüm elde ettiğimiz kareler için yapın.Ve biraz buzdolabında beklettikten sonra
servis edin.
Afiyet olsun.
G&P
0 yorum:
Yorum Gönder