1 Kasım 2010 Pazartesi

Karmen

İçinde acıbadem olan bir keki denememişseniz bu keki mutlaka denemenize tavsiye ederiz.İşte farklı bir lezzet Karmen.




















Malzemeler:
  • 2 adet acıbadem kurabiyesi
  • 2 adet yumurta
  • 2 çorba k. un
  • 1 çorba k. kakao(dark kakao olursa daha iyi olur)
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 100 gram margarin
  • 1 çay b. süt
Üzeri İçin:
  • 2 çorba k. kayısı reçeli
  • 1 çay b.krema
  • 2 çorba k. süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı meyva şekerlemesi.
  • Yenilebilir boncuk şeker.



Hazırlanışı:
Öncelikle acıbadem kurabiyelerini bir karıştırma içine iyice ufalayın.
İçine iki adet yumurta,kabartma tozu,un,eritlimiş margarin,süt,ince ince rendelediğimiz limon
kabuğunu ve kakoyu koyup mikser ile karıştırın.25 cm çapında iyice yağladığımız bir kalıbın içine karışımı dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırınfa 25 dk pişirin.

Üzeri için ise :
Öncelikle reçeli ufak bir kabın içine koyarak, ısıtın ve kekin üstüne heryerine gelicek şekilde sürün.
Dilerseniz reçelli karışımın yarısını kekin üzerine kalanını ise yoğurtlu karışımın üzerine
koyabilirsiniz bu size kalmış.
Bir kapta ise krema ve süzme yoğurtu karıştırın .Kekin üzerine yoğurtlu karışımı
kremşanti torbası yardımı ile her yerine sıkın.Daha sonra
üzerine meyva şekerlerini ve yenilebilir boncuk şekerleri serpiştirin.


Afiyet Olsun.
G&P




0 yorum:

Yorum Gönder