21 Kasım 2010 Pazar

TUZSUZ ETİMEK TATLISI

Oldukça pratik tadlı bizce ekmek tatlısına benzeyen bir tatlı.Eğer canınız ekmek tatlısı geçerse bizce bu tatlıyı yapın deriz.Ayırca etimek yerine evdeki ekmeklerinizi ince ince dilimleyip iyice kızartıpta kullanabilirsiniz :)


















Malzemeler:

10 adet tuzsuz Etimek

Şerbeti İçin:
  • 1.5 su b. şeker
  • 2 su b. kaynar su
Muhallebisi İçin:
  • 750 gram süt
  • 3 tepeleme çorba k. un
  • 2 paket vanilya
  • Yarım su b. şeker
1 Paket Kremşanti(light kremşanti tercih ederseniz o bu tatlıya daha çok yakışıyor.)

Üzeri İçin:
Hindistan cevizi

Hazırlanışı:

Öncelikle bir tencerenin içine şekeri koyun ve yakın.Ama yakarken karamilize olmasına dikkat edin.Daha sonra iyice karemelize olduktan sonra kaynar suyu dökün şeker içinde katılaşıcaktır ama merak etmeyin
karıştırdıkça o şeker eriyecektir.Şerbetimizi iyice kaynatın biraz hafif koyulaşınca altını kapatın.Daha sonra bir kare borcamın içine etimeklerimizi dizin ve üzerine sıcakken şerbetimizi dokun iyice çekmesi için bekleyin.Bu sırada muhallebesi için tüm malzemeleri bir tencereye koyun ve koyulaşınca kadar karıştırarak pişirin.Ve etimeklerin üzerine
muhalebimizi dokun.Bundan sonra kremşantimizi tarifine göre yani 1.5 çay bardağı soğuk sütle iyice çırpın.
Ve en ustune kremşantimizide sürerek en son üzerine bolca hindistan cevizi dokerek buzdolabanı koyun ve 2-3 saat beklettikten sonra
dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun.
G&P

1 yorum:

  1. muhallebiyi sade yapınca şantiyi kakaolu yapıyorum ben oda güzel oluyor Ellerinize sağlık tşkler kızlarrr :)

    YanıtlaSil