16 Ekim 2010 Cumartesi

Açma


Mayalı tariflerin en güzelidir açma bizde sizler için yaptık şimdiden afiyet olsun :)


AÇMA
Malzemeler:
  • 1 yumurta akı
  • 150 ml ılık su
  • 150 ml ılık süt
  • 45 gr margarin
  • 1 çay bardağı ayçiçeğiyağı
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 75 gr margarin
  • Aldığı kadar un
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • Pudra Şekeri
Hazırlanışı.
öncelikle bir paket instant maya,şeker ve tuzu bir kabın içine koyun ve azarda un ekleyin ve bir kaşıkla karıştırın.
Daha sonra içine
bütün malzemelerimizi koyun azar azar un ilave edin taki kulak memesinde kıvamından
daha yumuşak bir hamur elde edinceye kadar ,iyice yoğurun.
Daha sonra üzerine bir nemli bez örtün ve yarım saat bekletin.Daha sonra
hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve
her hamurun içine 1 çay kaşığı kadar tereyağı yerleştirip kapatın.
Üzerini örtek yine 20 dakika bekletin.
Hafif unlanmış tezgahta hamuru uzatarak yuvarlayın.
İki ucunu farklı yönde çevirerek uçlarını birleştirin.

Daha sonra bir kasenin içine Yumurta sarısını ve 1 çay k.pudraşekeri koyun karıştırn .Pudra şekeri açmanızın üstünü daha kızarık görünmesini sağlar dilerseniz pudreşekeri yerine 1 çorba k. süt de koyabilirsiniz.
Daha sonra bu karşımımızı fırçayla açmaların üzerine sürün.Yine 20 dk kadar bekletin ve
200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun.
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder