23 Ekim 2010 Cumartesi

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü

Tavuk göğüsünü tarçınla güzel olur ama mutlaka çikolata soslu olanınıda demeniz gerekteğini düşünüyoruz mutlaka tatmanız gereken sütlü tatlıları sevenler için eşsiz bir lezzet:)












Malzemeler:
  • 1 lt. süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 lt. süt 1 su bardağıun
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket damla sakızı
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
Çikolata Sosu İçin:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı şeker
Yapılışı :
Tenceremizin içinde un ve şekeri koyun üzerine sütü karıştırarak ekleyin. İçine damla sakızını da ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Daha sonra tavuk göğsümüze margarini ve vanilyayı ekleyin ve 5-10 dk. mikserle göz göz oluncaya kadar çırpın. çikolata sosu için ise tüm malzemeleri tenceremize koyun orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra tavuk göğsünü borcama yayın. Tavuk göğsünün üstü hafiften kaymak tutmaya başlayınca da çikolatalı sosunu üzerine dökün. Buzdolabına koyun ve soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet Olsun.
G&P
Bu tarif Hamarat Abla yarışmasında tarafımızca yollanılmışıtır ve sergilenilmiştir.

1 yorum: