Bugun yaptığımız, lezzetin doruk noktası rengarenk pasta:)
Malzemeler:
Keki için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- ¾ su bardağı sıvıyağ
- Vanilya
- Kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Yapılışı:
Önce bir kapta şeker ve yumurtayı çırpın.Daha sonra yağ ve sütü karıştırıp un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip bir mikser yardımıyla çırpın. Pişmesi için 150 derecelik fırında 30 dk durması kafii.
Kreması için:
125 gr margarin
1 su bardağı un
750 ml süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
Yapılışı:
Margarini tencerede eritin, ve unu ilave edip kavurun. Daha sonra sütü ekleyip karıştırın. Süt kaynayınca şekeri ve vanilyayı ekleyin, krema kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp krem şantiyide ekleyerek çırpın. Ilıması için soğuk bir yere koyun. Kremamız hazır.
Pastanın yapılışı:
Soğuyan keki ortadan 2 parçaya kesin,alt tabanını biraz süt ile ıslatın. Daha sonra hazırlanan kremayı ortasına serin.kremayı serdikten sonra ahuduları ortasına serpiştirin. Kekin üst tabanını kapatın ve üst kısmınada kremayı güzelce serin.
Yeşil ve Kırmızı süsleme için:
yeşil ve kırmızı olan süsleme aslında bir kekti. Yani 1 hafta öncesinde yeşil ve kırmızı bonibonlu muffinler yapmıştım. 1 kırmızı ve yeşili derindonduruca saklamıştım bugun onları süslemek için kullandım. kırmızı ve yeşil muffinleri rendeledim ve pastaya serpiştirdim.
Ortasınada ahudularla süs yaptım.
İşte bu kadar:)
Afiyet Olsun.
G&P
ellerine sağlık canım harika gözüküyor...
YanıtlaSilSağol dilek ablacikk :)
YanıtlaSilEllerine sağlık:) Çok güzel olmuş gerçekten.
YanıtlaSilortak pastan harika ellerine sağlık :)
YanıtlaSilsağol ortii ;) senin yaptıkların kdr olmasada idare eder :)
YanıtlaSilgörünüşü harika,misafirim olduğu bir gün deneyeceğim elinize sağlık şekerler :)
YanıtlaSilnihan