20 Ekim 2010 Çarşamba

Rengarenk Muhallebi

Meyve sosu ve muhallebinin bir araya gelmesiyle hem lezetli ,hem göze hitap eden bir lezzet yakalayın :)













Rengarenk Muhallebi

Malzemeler:
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 çorba kaşığı pirinç unu
Ara Kat Sosu :
  • 4 adet şeftali
  • 8 adet mürdüm eriği
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri İçin:
  • Bal
Yapılışı:
Öncelikle sütü, şekeri ve pirinç ununu bir tencerenin içine koyarak çırpma teli ile hafif ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz ve soğuması için bir kenara koyuyoruz. Daha sonra şeftalilerimizin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak rondo da püre haline getiriyoruz ve bir tavanın içine alıp üzerine 2 çorba kaşığı şekeri de ekleyip kısık ateşte 10 dakika kadar pişiriyoruz. Aynı aşamayı eriklerimiz içinde yapıyoruz kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra bir tavada üzerine 2 çorba kaşığı toz şeker koyarak 10 dakika kadar pişiyoruz. Daha sonra kuplarımızın içine önce ılınmış muhallebimizi daha sonra üzerine erik püremizi tekrar üzerine muhallebi daha sonra şeftali püremizi en üstüne yine muhallebimizi koyuyoruz.
Afiyet olsun.
G&P
Bu tarif Hamarat Abla yarışmasında tarafımızca yollanılmışıtır ve sergilenilmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder