18 Ekim 2010 Pazartesi

Portakallı Pelte

HamaratAbla Tatlı Yiyelim Tatlı Yarışalım-1 yarışmasında sergilediğimiz pratik portakallı bir tarif.:)

















Malzemeler
  • 1,5 su b. portakal suyu
  • 2 su b. su
  • 2 yemek k. mısır nişastası (tepeleme)
  • Yarım su b. şeker
  • Yarım su b. su ( nişastayı eritmek için)
Yapılışı :
Öncelikle portakal suyunu ve suyu bir tencere içinde birlikte kaynatın Kaynadıktan sonra şekeri ilave edin. Daha sonra bir kâsede nişasta ile suyu iyice eritin ve tencereye yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Bir taşım kaynadıktan sonra küçük kâselere paylaştırın ve soğuduktan sonra dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder