10 Ekim 2010 Pazar

Fırında Gökkuşağı

Fırında tavuk yemekleri yarışmasına özel yaptıgımız bir tarif.. Değişik olsun istedik ve adını koyduğumuz gökkuşağını anımasatan bu tarifi yaptık, ve en beğenilen kategorisinde 1. olduk :)



Malzemeler (5 kişilik)
•    Tavuk göğüs eti
•    Yeşil Biber
•    Kırmızı Biber
•    Patates
•    Patlıcan
•    Bezelye
•    Tereyağı
•    Kaşar peyniri
•    Süt
•    Tuz
Yapılışı
Tavanın içine tereyağını eritin, Tavukları tavada alt-üst edip kırmızı biberi ilave edin. 6-7 dk. çatal yardımı çevirerek pişirin. Biberleri yıkayıp julyen şekilde kesin. Aynı şekilde patlıcanları julyen kesip, tuzlu suda bekletin. Başka bir tavada ise tereyağını eritip, daha önceden yıkayıp süzdüğümüz kırmızı biber, yeşil biber ve patlıcanları sırası ile pişirin. Diğer yandan patatesleri soyup bir tencere içerisinde püre için haşlayın. Tadının daha güzel olması için haşlanırken su yerine süt koyabilirsiniz. Patatesler haşlandıktan sonra, çatal yardımı ile ezin. İçine tereyağ, tuz ve sütü ilave edip tekrar ocağa koyup kaşık yardımı ile malzemeleri yedirin. En sonunda bezelyeyi ilave edip bezelyeler ezilmeden karıştırın. Bu aşamalardan sonra borcam tepsisinde sırasıyla tavuk, kırmızı biber, yeşil biber, patlıcan ve bezelyeli püreyi dizin. 200 derece fırında 20 dk kadar pişiriyoruz. Son 5 dk kala fırından çıkarıp rendelenen kaşarları serpin. Tekrar fırına verip kaşarlar eridikten sonra çıkarın.

Afiyet olsun :)
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder