16 Ekim 2010 Cumartesi

Ev Yapımı Mantı

Hani bazı yemekler vardır ya şimdi olsada yesek deriz işte mantıda öyle bir yemektir.Bizde yaptık tarifini verdik,hatta püf noktalarınıda.Mutlaka deneyin diyoruz :)






MANTI
Malzemeler:
  • 2 su b. un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Ilık su
İçi için:
  • 250 gr kıyma
  • 1 orta boy soğan,
  • arabiber
  • Tuz
Hazırlanışı
Öncelikle bir kabın içine un ve tuzumuzu koyarak kaşık ile karıştırıyoruz.Daha sonra içine bir yumurta kırıp azar azar su
ilave edip yoğuruyoruz.Hamurumuz biraz sertçe bir hamur olsun bu yüzden suyu eklerken buna mutlaka dikkat edin.
Daha sonra hamuru iyice yoğurun bir bıçakla kestiğiniz zaman içi göz göz olmuyucak buna dikkat edin.Daha sonra hamuru 4 bezeye
bölün ve 15 dk dinlendirin.Bu arada içi harçı için soğanı rendeliyip içine karabiber,tuz ve kıymamızıda koyarak yoğuruyoruz.
Bezelerimiz olduktan sonra açmış olduğumuz zemini önce unlayarak merdane ile yufakdan biraz daha kalın bir hamur açalım.
Daha sonra bu hamurları keserek ufak karaler elde edelim ve içlerine az miktarda kıymalı harcımızı koyalım.Biz üçgen şeklinde yaptık ama dilerseniz karelerin karşılıklı
ucundan kapatarakda yapabilirsiniz.Her bir yaptığımız mantıyı unladığımız tepsiye koyun ve yine üstlerine un dökün fazla olmamak
kaydıyla.Daha sonra mantı tepsilerimizi dolabanızın üst kısmına koyun ve arada sırada çıkarıp elinizle mantıları karıştırın bu sayede mantılarımızın
yapışmamasını sağlarsanız.Daha sonra bir tencerye su koyun ve içine tuzda koyarak kaynatın, suyumuz kaynadıktan sonra
mantılarımızı koyun ve pişirin.Piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.Dilerseniz pulbiber,sumak ve nane ile süsleyerek
servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder