11 Ekim 2010 Pazartesi

Pepeçura

Üzümler olduktan sonra toplanan üzümler temizlenir, Rizeliler üzümlerin posalarını atıp suyunu şira yapıp saklar.. Kar yağarken bile pepeçura yapıp yerler. Oldukça sağlıklı,vitaminli ve ekşiyi seven herkezin seveceği bir tat..


 
Pepeçura

Malzemeler:
  • 2 kilo kokulu siyah köy üzümü
  • 1 bardak mısır unu
  • 1 bardak şeker
  • 2 bardak su

Yapılışı:
Üzümleri temizledikten sonra dalından ayıklayp tenecerenin içinde 2 bardak su ile pişirin.
Yaklaşık yarım saat kadar pişirmenizde fayda var. Daha sonra süzgeçten geçirip posalarını ayırın ve atın.Kalan üzüm suyunu tekrar tencereye alıp mısır unuyla şekeri ilave edip sütlaç kıvamanına gelerek yarım saat boyunca pişirin..

Afiyet olsun:)
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder