Şerbetli bir tatlının içinde meyve olması o tatlıya dahada lezzeti kılıyor.Bilindik bir iç malzemeyle birşeyler yapalım dedik ve elmalı bu hoş tatlı ortaya çıktı.Meyveli ve şerbetli tatlıdan doğan bu lezzeti mutlaka deneyin :)
Malzemeler:
- 2 su b. un
- 1 adet yumurta
- 1 çay b. yoğurt
- 1 çay b. süt
- 1 çay b. sıvıyağ
İçi İçin:
- 2 adet elma
- 4 adet kuru incir
- 1 çay b. dövülmüş ceviz
- 1 çay k. tarçın
- 2 su b. şeker
- 2 su b. su
- Yarım adet limonun suyu
- 1 paket vanilya
- Hindistan cevizi
Yapılışı:
Öncelikle un, yoğurt, süt, sıvıyağ ve yumurtayı bir kabın içinde yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun ve üzerini bir bezle örtüp yarım saat kadar dinlendirin. Şerbeti için, şekeri ve suyu bir tencere içine koyun ve iyice kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyu ve vanilyayı da ekleyerek bir taşım daha kaynatın. Şerbeti soğuması için bir kenara bırakın. Daha sonra iç harcı için elmaları soyup, rendeleyin. İncirleri de ince ince kıyın ve bir karıştırma kabının içine koyarak içine tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın. Hazırladığınız hamurdan limon kadar büyük parçalar kopartın ve bunları elinizle açın. İçine iç harçtan ekleyerek hamuru kapatıp elinizle top şekli verin. Daha sonra yağlanmış bir fırın tepsisine tatlıları dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Tepsi fırından çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökün. Üzerine hindistan cevizi dökerek ya da isterseniz dövülmüş ceviz veya fıstıkla süsleyerek servis edin.
Öncelikle un, yoğurt, süt, sıvıyağ ve yumurtayı bir kabın içinde yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun ve üzerini bir bezle örtüp yarım saat kadar dinlendirin. Şerbeti için, şekeri ve suyu bir tencere içine koyun ve iyice kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyu ve vanilyayı da ekleyerek bir taşım daha kaynatın. Şerbeti soğuması için bir kenara bırakın. Daha sonra iç harcı için elmaları soyup, rendeleyin. İncirleri de ince ince kıyın ve bir karıştırma kabının içine koyarak içine tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın. Hazırladığınız hamurdan limon kadar büyük parçalar kopartın ve bunları elinizle açın. İçine iç harçtan ekleyerek hamuru kapatıp elinizle top şekli verin. Daha sonra yağlanmış bir fırın tepsisine tatlıları dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Tepsi fırından çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökün. Üzerine hindistan cevizi dökerek ya da isterseniz dövülmüş ceviz veya fıstıkla süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
G&P
Bu tarif Hamarat Abla yarışmasında tarafımızca yollanılmışıtır ve sergilenilmiştir.
0 yorum:
Yorum Gönder