20 Ekim 2010 Çarşamba

Helva-I Hakani

Yine Osmanlı Mutfağından bir lezzet daha mutlaka denemenizi tavsiye edeceğimiz özellikle kandillerde yapabileceğiniz bir helva.Farklı helva alternatifini mutlaka deneyin.Yine yarışmada sunduğumuz bir tarifimizdir bu :)



Helva-I Hakani

Malzemeler:

  • 1,5 su b.un
  • 300 gr margarin
  • 1,5 su b.pirinç unu
    1,5 su b. nişasta
  • 5 su b.süt
  • 6 su b. toz şeker
Yapılışı
Öncelikle un, nişasta, pirinç unumuzu ve yağı koyarak kısık ateşte meyhanesi gelinceye kadar yani sararıncaya kadar iyice kavuruyoruz. Bu arada diğer bir tencerede ise sütümüzü ve şekerimizi iyice kaynatıyoruz.Helvamız sararınca üzerine şekerli sütümüzü dökerek sütü helvaya yedirinceye kadar yine karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra tenceremizin kapağını kapatarak ve ocağımızın altını söndürerek 10 dk kadar demlenmesini sağlıyoruz. Demlendikten sonra bir kepçenin tersi ile iyice helvamızı eziyoruz. Daha sonra servis tabağına alarak dilediğimiz gibi süsleyerek servis ediyoruz.


Afiyet Olsun.
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder