21 Ekim 2010 Perşembe

Meyveli Kup

Yine Meyveli Pratik bir tarif.Muhallebi yaptığınızda içine meyve koyarak farklı bir tat yaratabilrisiniz.









Malzemeler:


Muhallebisi İçin:
  • 1.5 su b. süt
  • 4 çorba k. şeker
  • 1,5 çorba k. un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
Karışımı için:
  • 3 adet şeftali
  • siyah üzüm
  • 2 adet armut
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:
Bir tencere içinde sütü, şekeri, vanilyayı, yumurta sarısını ve unu orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Daha sonra muhallebiyi soğuması için bir kenara bırakın. Şeftali ve armutların kabuklarını soyun ve küp küp kesin daha sonra üzümleri ortadan ikiye bölün. Bir kasenin içine bunları koyun başka bir kasenin içinde pudra şekeri ve limon suyunu karışıtırın ve bunu meyvelerimizin üstüne dökerek iyice harmanlayın. Öncelikle kaselerin içine muhallebimizden koyun daha sonra meyveli karışımızdan bir kaşık ve üzerine tekrar muhallebi koyun. Daha sonra üzerine istediğimiz meyveleri koyarak servis edin.

Afiyet olsun.
G&P
Bu tarif Hamarat Abla yarışmasında tarafımızca yollanılmışıtır ve sergilenilmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder