18 Ekim 2010 Pazartesi

Patatesli Sarma Börek

Yine farklı bir lezzet.Bu börek hem pratik hem çok leziz :)
















Patatesli Sarma Börek

Malzemeler:
  • 3 tane yufka
İç harcı İçin:
  • 3 tane patates,
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz

Üzeri için:
  • 1 adet Yumurta sarısı
  • 5 çorba k. su
  • 4 çorba k. ayçiçekyağı

Hazırlanışı:
Öncelikle Öncelikle pateslerimizin kabuklarını soyun ,tencerede haşlayın.
Haşlandıktan sonra soğuk sudan geçirin ve bir kabın içine
koyarak çatalla ezin ve içine kırmızıbiber,karabiber ve tuzda koyarak iyice ezin.Daha sonra
1 tane yufkamızı tezgaha yayın.Bir kasenin içinde zeytinyağını ve suyu karıştırın ve bu karışımı yufkamıza sürün
ve üzerine patatesli harçtan yayın.Daha sonra üzüerine 2. yufka yayın ve yine zeytinyağlı su sürün
tekrar patatesli harç yayın 3. kat yufka yayılın ve sıkıca rulo şeklinde sarın. 3-4 saat buzdolabında bekletin.
Dilimler halinde kesilerek tepsiye yerleştirin ve her birinin üstüne çırpılmış
yumurta sarısı sürülün ve 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder