11 Ekim 2010 Pazartesi

Fırın Sütlaç

Her evin vazgeçilmezi fırın sütlaç.. Cocuklarında severek yediği muhallebi kıvamında güzel bir tat..

FIRIN SÜTLAÇ


Malzemeler:
•    ½ su bardağı pirinç (isteğe bağlı miktarı çoğaltabilirsiniz)
•    1 su bardağı su
•    5 su bardağı taze süt
•    1 paket vanilya
•    2 çorba kaşığı nişasta
•    1,5 su bardağı şeker
•    1 adet yumurta sarısı

Yapılışı:
1 saat önceden ıslatmış olduğunuz pirinçleri süzün. Daha sonra bir bardak su ile pirincin orta ateşte suyunu çekmesini bekleyin. Süt, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı suyla ezip topakları gidinceye kadar bir kapta karıştırın. Daha sonra sütlaca ilave edin ve karıştırın. Bir kaç dakika daha kaynatın.Bir kapta yumurta sarısını çırpın. 1 kepçe sütlaç ekleyin. Karışımı sütlaça ilave edip karıştırın. 4-5 dk kaynadıktan sonra altını kapatın. Alüminyum kaselere sütlacı paylaştırın ve bir tepsiye dizin. Tepsinin içine azıcık soğuk su koyun ki dibi yanmasın. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında sütlaçların üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Arzu ederseniz damla sakızı ilave ederekde hazırlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun :)
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder