24 Ekim 2010 Pazar

Badempare

Ceviz ve fındık kadar tatlılarda kullanılmayan bir kuruyemiştir badem.Ama bu lezzet tatlılarda bademin ne kadar yakıştığını kanıtı olucaktır.Mutlaka deneminiz için sizler için yaptık :)


















Malzemeler:
  • 4,5 su b. un
  • 1 su b. badem
  • 200 gr margarin
  • 1 çay b. pudra şekeri
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin:
  • 4 su b. toz şeker
  • 5 su b. su
  • Çeyrek adet limon suyu

Üzeri İçin:
  • Bütün badem
Yapılışı:
Öncelikle bir kabın içine un alın ve ortasını havuz gibi açarak margarini koyun. Yumurtaları 1 su bardağı badem ile rondoda toz haline getirin. Üzerine vanilya, pudra şekeri ve kabartma tozu koyarak hamuru yoğurun. Daha sonra hamurlarımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak parmak şeklinde şekil verin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Herbirini dilediğiniz kadar ve dilediğiniz şekilde bademe batırın. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için ise tenceremize şeker ve suyu koyarak iyice kaynatın ve kaynadıktan sonra çeyrek limonunu da ekleyerek bir taşım daha kaynatarak ocağın altını kapatın. Şerbet soğuduktan sonra fırından çıkan badem parelerin üstüne dökün bir süre şerbetin çekmesini bekleyin. Bu arada badem pareleri çevirerek her yerinin şerbet olmasını sağlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
G&P
Bu tarif Hamarat Abla yarışmasında tarafımızca yollanılmışıtır ve sergilenilmiştir.


0 yorum:

Yorum Gönder