21 Ekim 2010 Perşembe

Pratik Bilgiler

Bizlerden size mutfakta yarıyacak pratik bilgilerden bazıları.Mutlaka bir köşede bu bilgileri bulundurun deriz :)




  • Çorbanız çok tuzlu olduysa, bir patatesi dörde bölerek içine atın. Patatesler pişince yemeğin tuzunu da emecektir.
  • Mantarları pişirirken kararmaması için, suyuna tuz ve limon suyu ilave edin.
  • Kızartma yaparken tavadaki yağın çatlayıp patlaması haklı olarak ürkütür. Ama içine bir tutam kadar tuz atarsanız, yağın patlamasını önlemiş olursunuz.
  • Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.
  • Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin.
  • Pilavınızı tekrar ısıtırken, bir kabın içinde ateşe su koyup kaynayınca tencerenizi içine oturtursanız pilavınız taneli kalır ve tazeliğini muhafaza eder.
  • Bazen fırında pişirdikleriniz kurur, kavrulur, sertleşir. Bunu önlemek için, fırının içine, bir bardak kadar su koyun. Göreceksiniz, pişirdikleriniz çabucak kavrulup kurumayacaktır.
  • Etin yumuşak olması için pişirmeden önce zeytinyağında bir süre bekletin.
  • Köfte yoğurmadan önce ellerinizi ıslatırsanız, ellerinizin temizlenmesi daha kolay olur..

0 yorum:

Yorum Gönder