Bizlerden size mutfakta yarıyacak pratik bilgilerden bazıları.Mutlaka bir köşede bu bilgileri bulundurun deriz :)
- Çorbanız çok tuzlu olduysa, bir patatesi dörde bölerek içine atın. Patatesler pişince yemeğin tuzunu da emecektir.
- Mantarları pişirirken kararmaması için, suyuna tuz ve limon suyu ilave edin.
- Kızartma yaparken tavadaki yağın çatlayıp patlaması haklı olarak ürkütür. Ama içine bir tutam kadar tuz atarsanız, yağın patlamasını önlemiş olursunuz.
- Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.
- Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin.
- Pilavınızı tekrar ısıtırken, bir kabın içinde ateşe su koyup kaynayınca tencerenizi içine oturtursanız pilavınız taneli kalır ve tazeliğini muhafaza eder.
- Bazen fırında pişirdikleriniz kurur, kavrulur, sertleşir. Bunu önlemek için, fırının içine, bir bardak kadar su koyun. Göreceksiniz, pişirdikleriniz çabucak kavrulup kurumayacaktır.
- Etin yumuşak olması için pişirmeden önce zeytinyağında bir süre bekletin.
- Köfte yoğurmadan önce ellerinizi ıslatırsanız, ellerinizin temizlenmesi daha kolay olur..
0 yorum:
Yorum Gönder