Yine Osmanlı mutfağından bir lezzet .Yarışmada sergilediğimiz bu tarifle gerçekten tatlıların Osmanlı Mutfağından olunca lezzetinin diğer tatlılardan farklı olduğunu anlamış olduk :)
Keşkülü Fukara…
Malzemeler:
Öncelikle bademlerimizi bir tencerenin içine koyuyoruz ve üzerine soğuk su ilave ederek 5 dk kadar haşlıyoruz. Haşladıktan sonra bademlerimizin kabuklarını çıkarıp rondoda çekiyoruz. Daha sonra bir tencerenin içine sütümüzü koyuyoruz ve içine çekilmiş bademimizi ilave ediyoruz. İyice sütümüzü 1 -2 kez kaynattıktan sonrası tenceremizdeki sütü süzgeçten geçiriyoruz. Daha sonra süzgeçten geçirdiğimiz sütümüzün içine daha önceden bir kase içinde yarım bardak su ile iyice ezdiğimiz pirinç unumuzu ve normal unumuzu koyuyoruz . İçine şekerimizi ve hindistan cevizini de ilave ederek bir kaşık ile karıştırarak orta ısıda15 dakika pişiriyoruz. Kâselerimize paylaştırıp üzerini dilediğimiz gibi süsleyip servis ediyoruz.
- 6 su b.süt
- 2,5 su b. şeker
- 200 gr badem içi
- 2 kahve fincanı pirinç unu
- 1 kahve fincanı un
- 50 gr hindistan cevizi
Öncelikle bademlerimizi bir tencerenin içine koyuyoruz ve üzerine soğuk su ilave ederek 5 dk kadar haşlıyoruz. Haşladıktan sonra bademlerimizin kabuklarını çıkarıp rondoda çekiyoruz. Daha sonra bir tencerenin içine sütümüzü koyuyoruz ve içine çekilmiş bademimizi ilave ediyoruz. İyice sütümüzü 1 -2 kez kaynattıktan sonrası tenceremizdeki sütü süzgeçten geçiriyoruz. Daha sonra süzgeçten geçirdiğimiz sütümüzün içine daha önceden bir kase içinde yarım bardak su ile iyice ezdiğimiz pirinç unumuzu ve normal unumuzu koyuyoruz . İçine şekerimizi ve hindistan cevizini de ilave ederek bir kaşık ile karıştırarak orta ısıda15 dakika pişiriyoruz. Kâselerimize paylaştırıp üzerini dilediğimiz gibi süsleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
G&P
0 yorum:
Yorum Gönder