19 Ekim 2010 Salı

Keşkülü Fukara

Yine Osmanlı mutfağından bir lezzet .Yarışmada sergilediğimiz bu tarifle gerçekten tatlıların Osmanlı Mutfağından olunca lezzetinin diğer tatlılardan farklı olduğunu anlamış olduk :)















Keşkülü Fukara…

Malzemeler:

  • 6 su b.süt
  • 2,5 su b. şeker
  • 200 gr badem içi
  • 2 kahve fincanı pirinç unu
  • 1 kahve fincanı un
  • 50 gr hindistan cevizi
Yapılışı:
Öncelikle bademlerimizi bir tencerenin içine koyuyoruz ve üzerine soğuk su ilave ederek 5 dk kadar haşlıyoruz. Haşladıktan sonra bademlerimizin kabuklarını çıkarıp rondoda çekiyoruz. Daha sonra bir tencerenin içine sütümüzü koyuyoruz ve içine çekilmiş bademimizi ilave ediyoruz. İyice sütümüzü 1 -2 kez kaynattıktan sonrası tenceremizdeki sütü süzgeçten geçiriyoruz. Daha sonra süzgeçten geçirdiğimiz sütümüzün içine daha önceden bir kase içinde yarım bardak su ile iyice ezdiğimiz pirinç unumuzu ve normal unumuzu koyuyoruz . İçine şekerimizi ve hindistan cevizini de ilave ederek bir kaşık ile karıştırarak orta ısıda15 dakika pişiriyoruz. Kâselerimize paylaştırıp üzerini dilediğimiz gibi süsleyip servis ediyoruz.

Afiyet olsun.
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder