17 Ekim 2010 Pazar

Peyinirli Sütlü Poğaça

Her çay saatinin olmazsa olmasıdır poğaça .Bizde bu sıcacık poğaçalara süt koyarak denedik hem daha hafif oldu hem daha farklı :)


Peyinirli Sütlü Poğaça

Malzemeler:

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket margarin(oda sıcaklığında olucak)
1 paket kabartma tozu
1 Çay kaşığı tuz.
1 adet yumurta akı
Aldığı kadar un

İç Harcı İçin:
Peynir
1 Demet Maydanoz

Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
Öncelikle hamuru için bir karıştırma kabının içine margarin,
kabartma tozu eleyere, yoğurt,süt,sıvıyağ tuz ve yumurta akını koyun ve bir kaşıkla karıştırın.Daha sonra içine azar azar
eleyerek unu ilave edin.Unu eklerken yoğurun ve unu hamurumuz kulak memesi kıvamından biraz yumuşak oluncaya kadar azar azar ekleyin.Daha sonra hamurumuzu
15 dk kadar dinlendirin. Bir başka kasede ise peynirleri ufak ufak rendeleyin ve içine biraz iri doğradığımız maydanozu koyarak karıştırın.
Daha sonra dinlendirdiğimiz hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın.
Elimizle hamuru açın ve içine peynir ve maydanozlu harçtan koyun. Dilediğiniz şekilde kapatın.
Üzerine herbir poğaçanın içine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun.
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder