2 su b. irmik
3,5 su b.süt
125 gr tereyağı
Öncelikle tenceremize yağımızı koyup eritiyoruz ve irmiğimizi de ekleyerek rengi esmer oluncaya kadar hafif ateşte kavuruyoruz. Aynı zamanda başka bir tencere içinde sütümüzü kaynatıyoruz ve daha sonra tencere içindeki irmiğimize ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapattıktan sonra sütümüzü çekene kadar bekliyoruz. Sütü iyice çektikten sonra şekeri de ilave edip karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıp irmik helvamızı 10-15 dk demlenmeye bırakıyoruz. Üzerini istediğimiz gibi süsleyip servis ediyoruz.
24 Ekim 2010 Pazar
Sütlü İrmik Helvası
İrmik helvasının herhali güzeldir.Özellikle içinde süt olunca bizim favorimiz mutlaka denemeniz gerken bu lezzeti sizler için yaptık :)
Malzemeler:
1,5 su b.şeker
Afiyet olsun.
G&P
Bu tarif Hamarat Abla yarışmasında tarafımızca yollanılmışıtır ve sergilenilmiştir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder