Malzemeler:
Öncelikle kayısılarımızı bir kâseye koyalım ve üzerini örtecek kadar suya koyarak bir gece bekletelim ama tabi ara sıra da suyunu değiştirelim. Ertesi sabah kayısılarımızın bulunduğu kâsedeki suyunu bir tencereye içine alalım içine şeker ilave ederek bir taşım kaynatalım. Daha sonra Kaynayan şuruba kayısıları ilave edelim ve kısık ateşte kayısılar şerbeti çekene kadar pişirelim. Kayısılarımız soğuduktan sonra her birinin arasına ceviz koyarak kayısı tatlılarımızı üzerine kalan şerbetinden de ve kırık cevizlerden koyarak servis tabaklarımızda servis edelim .
- 30 adet Kayısı ( gün kurusu tercih edilirse daha iyi olur)
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı şeker
- 30 adet ceviz
- 1 su bardağı kırk ceviz
Öncelikle kayısılarımızı bir kâseye koyalım ve üzerini örtecek kadar suya koyarak bir gece bekletelim ama tabi ara sıra da suyunu değiştirelim. Ertesi sabah kayısılarımızın bulunduğu kâsedeki suyunu bir tencereye içine alalım içine şeker ilave ederek bir taşım kaynatalım. Daha sonra Kaynayan şuruba kayısıları ilave edelim ve kısık ateşte kayısılar şerbeti çekene kadar pişirelim. Kayısılarımız soğuduktan sonra her birinin arasına ceviz koyarak kayısı tatlılarımızı üzerine kalan şerbetinden de ve kırık cevizlerden koyarak servis tabaklarımızda servis edelim .
Afiyet olsun.
G&P
Bu tarif Hamarat Abla yarışmasında tarafımızca yollanılmışıtır ve sergilenilmiştir.
0 yorum:
Yorum Gönder