20 Ekim 2010 Çarşamba

Limonlu Şekerpare

Şekerpareyi limonlu denediniz mi hiç.Bizce deneyin hafif daha güzel bir lezzeti sizler için yaptık:)











Limonlu Şekerpare
Malzemeler:

  • Yarım kg un
  • 2 adet yumurta
  • 1 su b. pudra şekeri
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım paket margarin (oda ısında )
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limon
    Şerbeti İçin:
    • 4 su b. su
    • 3,5 su b. toz şeker
    • Yarım adet limonun suyu
    Yapılışı:
    Öncelikle şerbetimiz için bir tencere içine su ve tozşekerimizi koyarak kaynatıyoruz. Kaynamaya yakın ise yarım limonun suyunu koyarak bir taşım daha kaynatıyoruz. Daha sonra tenceremizi bir kenara alıp soğumasını bekliyoruz. Daha sonra hamurumuz için bir kabın içine un, pudra şekeri, irmik, sıvıyağ, margarin, kabartma tozu, vanilya, 1 adet limonun suyunu ve rendelenmiş kabuklarını ve 1 yumurta ve diğer yumurtanın sadece akını koyarak yoğuruyoruz ve daha sonra 15 dakika dinlendiriyoruz. Tepsimizi yağladıktan sonra hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak şekil veriyoruz ve bu şekilde tepsimize diziyoruz her bir hamurun üstüne bir adet badem koyarak 175 derece fırında kızarana dek pişmesi için fırına veriyoruz. Fırınımızdan çıkardığımız şekerparelerimizin üstüne şerbetimizi döküyoruz ve 1 saat kadar dinlendirdikten sonra dilediğimiz gibi süsleyip servis tabaklarında servis ediyoruz.
    Afiyet olsun.
    G&P

    0 yorum:

    Yorum Gönder