10 Ekim 2010 Pazar

Lorlu Gözleme

Her mevsimde çay vaktinde olsa yesek deriz Gözleme için bu sefer bizde yapalım ama içine lor koyalım dedik işte lorlu gözleme :)



LORLU GÖZLEME

Malzemeler:
  • 2 su bardağı un
  • 2 çay b. su
  • 1 tatlı k. tuz
  • 1 çorba k. margarin

içi İçin:
  • 250 gram Lor
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 2 çorba k. Süt

YAPILIŞI:
Öncelikle Unu derin bir kabın içine alın ve içine tuzuda koyarak bir kaşık yardımıyla karıştırın.
n. Margarinide ilave edin daha sonra
suyu azar azar dökerek karıştırın ve bu şekilde Kulak memesi kıvamında bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun.
Hamurdan
ceviz büyüklüğünden parçalar koparın ve bunların üstüne bez örterek 20 dk kadar dinlendirin.
Dinlendirdikten sonra tezgahın üstünü unlayın ve merdane yardımıyla oldukça ince yemek tabağı büyüklüğüne hamur açın.
İçi için ise lorumuzu bir kabın içine koyun içine ince kıyılmış maydanoz ve sütü ekleyin ve karıştırın.
İçini hazırladıktan sonra hamurlarımızın içine paylaştırın ve 4 kenarı içe gelicek şekilde kapatın.
Bir tavanın içine biraz margarin yada zeytinyağı koyun ve gözlerimizin iki tarafını kızartın ve dilediğiniz şekilde servis edin.
Afiyet olsun :)
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder