16 Ekim 2010 Cumartesi

Meyveli Tartolet


İçinde meyve olan herşey leziz olur .bizde yine leziz bir meyveli tartolet yaptık.Evinizde ne meyvesi varsa mutlak içine koyup deneyin .Afiyet olsun şimdiden :)
MEYVELİ TARTOLET
Tartolet Hamuru İçin:
  • 12 çorba k. un
  • 150 gram margarin
  • 2 çorba k. pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya
  • 1 fiske tuz.
Kreması için:
  • 750 ml süt
  • 1 su b. un
  • 1 su b .şeker
  • 125 gr gram margarin
  • 1 paket vanilya
Üzeri İçin.
  • Mevsim Meyveleri
  • 1 Adet Limon Suyu
  • 3 Çorba k. pudra şekeri

Hazırlanışı:

Tartolet hamurumuzun malzemelerini bir kap içinde hızlı hızlı yoğurun ve 15 dk dinlendirin.
Kreması için ise bir tencere içinde margarini eritin ve unuda ekleyerek 3-4 dk kavurun.Daha sonra sütüde ekleyerek
ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak kaynatın.Koyulaşmasına yakın şeker ve vanilyayı ekleyinve biraz daha karışıtrarak
altını kapatın.Sonra 5 dk mikserde kremamızı çırpın.
Tartolet bir merdane yardımıyla tepsimiz büyüklüğünde açın ve iyice ama çok iyi yağladığımız tepsimize hamuru yayın ve iyice bastırın yanlız kenarlarını
yükseltmeyide unutmayın.
Daha sonra tartın üzerine yağlı kağıt koyun ve yağlı kağıdın üstüne kuru bakliyat koyun
yada çatalla her yerine batırın bu sayede
tartolet kabarmamasını sağlamış olun.
Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri renk değiştirinceye kadar pişirin.Fırından çıkardığımız tartoletimizi ılınması
için bir kenara bırakın.
1 kasenin içine limon suyu ve pudraşekerini koyup karışıtırın içine doğradığımız sizin isteğinize bağlı dilediğiniz gibi kestiğiniz
mevsim meyvelerinden
koyun ve harmanlayın.Bu karışım meyveleriniz kararmamasına yarıcak ve jelatin olmadığı zamanda imdatınıza yetişecektir :).
Daha sonra tartımızın üstüne kremamızı dökün ve iyice yayın ama kremamızın bol olursa daha iyi olur.Daha sonra üzerine mevsim meyveleri koyarak
dilediğiniz gibi süsleyin.Afiyet olsun :)
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder