10 Ekim 2010 Pazar

Dereotlu Peynirli Kek

Dereotu her yemeğe lezzet verir tıpkı bu kekte olduğu gibi peynirle dereotunun buluşması
farklı bir tat yaratmış bizede yemek kalmış:)

Dereotlu Peynirli Kek

Malzemeler:

  • 3,5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı margarin(eritilmiş)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 150 gram beyaz peynir (veya lor)
  • 1/2 demet ince kıyılmış dereotu

YAPILIŞI:
Öncelikle Yumurtaları mikserle iyice çırpın daha sonra
içine yoğurt,tuz ve margarinide ilave ederek çırpmaya devam edin.Bir kapta unu ve kabartma tozunu eleyin ve bunu yavaş yavaş karışıma katarak
mikserle karıştırmaya devam edin.En son olarak peyniri ve ince kıyılmış dereotunu ekleyerek bu sefer mikserle değil elimizle
karıştırın Koyu sert bir hamur elde ediceksiniz bu yüzden içine sıvı birşey eklemeyin.
Daha sonra iyice yağladığımız kek kalıbına karışımımızı dökün ve fırında 200 derece içi pişinceye kadar pişirin.
Daha sonra fırından çıkarak dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.:)
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder