19 Ekim 2010 Salı

Yoğurtlu Şakşuka

Normalde şakşuka ince kıyım olur. İnsan üşengeç olunca böyle oluyor:P

 
Yoğurtlu Şakşuka

Malzemeler:

  • Patlıcan
  • Yeşik Köy biberi
  • Patates

Kızartmak için:
  • 1 su bardağı sıvıyağ

Sos için;
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarmısak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;
  • 1 su bardağı yoğurt

Yapılışı:
Patlıcanı, biberi ve patatesleri doğrayıp yağda tek tek kızartın.Daha sonra sosunu hazırlamak için domatesleri rendeleyin. Bir tencerede sos için gerekli olan malzemeleri ekleyip kısık ateşte kaynayıncaya kadar pişirin.
Diğer yandan bir kasede yoğurdu çırpın. Kızartığımız malzemeleri bir borcama alıp üzerine sosu ve yoğurdu dökün.
Afiyet olsun.
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder