Normalde şakşuka ince kıyım olur. İnsan üşengeç olunca böyle oluyor:P
Yoğurtlu Şakşuka
Malzemeler:
- Patlıcan
- Yeşik Köy biberi
- Patates
Kızartmak için:
- 1 su bardağı sıvıyağ
Sos için;
- 2 adet orta boy domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarmısak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 su bardağı yoğurt
Yapılışı:
Patlıcanı, biberi ve patatesleri doğrayıp yağda tek tek kızartın.Daha sonra sosunu hazırlamak için domatesleri rendeleyin. Bir tencerede sos için gerekli olan malzemeleri ekleyip kısık ateşte kaynayıncaya kadar pişirin.
Diğer yandan bir kasede yoğurdu çırpın. Kızartığımız malzemeleri bir borcama alıp üzerine sosu ve yoğurdu dökün.
Afiyet olsun.
G&P
0 yorum:
Yorum Gönder