22 Ekim 2010 Cuma

ACUKA

Kahvaltı çay vakti sizin için herzaman alternatif olucak bir lezzet daha yaptık.Ceviz ve zeytinyağı birleşince tadın yenmeyen
bu güzel tarifi deneminizi tavsiye ederiz.:)



















Malzemeler:
  • 150 gram ceviz
  • 5 diş sarımsak
  • 2 çorba k. zeytinyağı
  • 2 çorba k.biber salçası
  • Pulbiber
  • Tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle havanda cevizlerimizi iyice dövelim ki cevizin yağı çıkınca tadı daha güzel oluyor.Daha sonra aynı havanda sarımsaklarlarımızıda içine az tuz koyarak
iyice dövelim.Hem cevizlerimizin ve sarımsaklarımızı bir kabın içine
alın ve içine zeytinyağı,pulbiber,tuz,salçamazıda koyarak iyice karıştırın.
Tuz ve pulbiber miktarını dilediğiniz ölçüde ayarlayabilirsiniz
Ekmeğin üstüne acukamızı sürerek servis edebilirsiniz.
Mutlaka acukanızı cam kapalı bir kabın içinde saklayın.
Afiyet olsun.
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder