Yine Hamara Abla sitesinde düzenlenen Tatlı Yiyelim Tatlı Yarışalım-1 yarışmasında sergilediğimiz bir lezzet.Trakya yöresine ait bu lezzeti mutlaka deneyin deriz :)
Peynir Helvası
- 400 gr. un
- 750 gr. şeker
- 100 gr. irmik
- 250 gr. margarin
- 500 gr. tuzsuz dil peyniri
- Üzeri İçin:
- Dövülmüş ceviz
Yapılışı :
Öncelikle yağımızdan 50 gr. kadar alıp bir tavada eritiyoruz ve içine tuzsuz dil peynirini rendeleyip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra irmiğimizi ekleyip unumuzu ise azar azar ekliyoruz. En sonunda ise şekerimizi ilave edip pembeleşinceye kadar karıştırarak pişiyoruz. Daha sonra fırın tepsimizi iyice yağlayıp içine karışımımızı koyuyoruz baklava şeklinde dilim dilim keserek ,20 dk. 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Daha sonra üzerine ceviz dökerek servis ediyoruz.Afiyet olsun.
Öncelikle yağımızdan 50 gr. kadar alıp bir tavada eritiyoruz ve içine tuzsuz dil peynirini rendeleyip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra irmiğimizi ekleyip unumuzu ise azar azar ekliyoruz. En sonunda ise şekerimizi ilave edip pembeleşinceye kadar karıştırarak pişiyoruz. Daha sonra fırın tepsimizi iyice yağlayıp içine karışımımızı koyuyoruz baklava şeklinde dilim dilim keserek ,20 dk. 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Daha sonra üzerine ceviz dökerek servis ediyoruz.Afiyet olsun.
G&P
0 yorum:
Yorum Gönder