15 Ekim 2010 Cuma

Erik ve Kayısı Marmelatı

Kahvaltıların vazgeçilemezidir marmeladlar.Bizde bahçemizdeki ağaçlarımızdan topladığımız leziz erikler ve kayısılardan sizler için marmelat yaptık :)


KAYISI MARMELATI

Malzemeler:

  • 1 kg Kayısı
  • 850 gr şeker
  • 1 adet limonun suyu
Yapılışı:
Öncelikle Kayısılarımızı iyice yıkayın daha sonra bir tencere içine koyun içinse su ekliyerek kabukları soyuluncyaa kadar haşlayın
.Kayısılarımız haşlandıktan sonra süzgeçin içine alın kepçemizin ters tarafınla iyice ezin bu şekilde kayısı ezmesi
elde ediceğiz. Ezmemizi tencereye koyun ve ısıtın daha sonra içine azar azar şekeri ilave edin. Kayısı ezmemiz
kaynayıp koyulaştığına içine limonun suyunu dökün. Bir taşım daha kaynatın
ve ocağın altını kapatın.Hemen sıcakken kuru kavonozlara marmeladımızı boşaltın ve soğuması için kenara koyun.

ERİK MARMELATI

Malzemeler:
  • 1 Kilo Kırmızı Erik
  • 1 Kilo Şeker
  • Yarım Limon
Yapılışı:
Aslında erik marmeladında kayısı marmeladında yapmış olduğumuz işlemlerin aynısı yapıyoruz.Yine eriklerimizi bir tencereye koyun
ve kabukları soyuluncaya kadar haşlayın.Daha sonra süzgeçin içinde ezerek,püresini elde edin ve tencerenin içine içine alın biraz
pişirin daha sonra üzerine yavaş yavaş karıştırarak şekerei ilave edin.Koyulaştıktan sonra içine limon suyunu dökün ve bir taşım
daha kaynatın.Tıpkı kayısı marmeladında olduğu gibi sıcakken kavanozlara koyarak muhafaza edin.

Afiyet olsun :)
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder