- Yarım kg bamya
- 1 Adet soğan
- 1 Adet domates
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Yarım çay bardağı limon suyu
- 1 çay kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
Yapılışı:
Bamyaları ayıklayıp, sap kısımlarını kesin. Sirkeli ve tuzlu suda bamyaları bekletin. Soğanları ince ince kıyıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Bamyaları yıkayıp süzgeçten geçirin ve kavrulan soğanlara ilave edin. 1-2 dakika kavurduktan sonra domatesleri rendeleyip salçayıda ilave edin.Tozşeker ve limon suyunu ekleyip tuz serpin.Bamyaların seviyesi kadar sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin.
Afiyet olsun.
G&P
0 yorum:
Yorum Gönder