19 Ekim 2010 Salı

Zeytinyağlı Bamya

 

BAMYA

Malzemeler:

  • Yarım kg bamya
  • 1 Adet soğan
  • 1 Adet domates
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz

Yapılışı:

Bamyaları ayıklayıp, sap kısımlarını kesin. Sirkeli ve tuzlu suda bamyaları bekletin. Soğanları ince ince kıyıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Bamyaları yıkayıp süzgeçten geçirin ve kavrulan soğanlara ilave edin. 1-2 dakika kavurduktan sonra domatesleri rendeleyip salçayıda ilave edin.Tozşeker ve limon suyunu ekleyip tuz serpin.Bamyaların seviyesi kadar sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin.

Afiyet olsun.
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder