10 Ekim 2010 Pazar

Çiğ Börek

Herkesin kayıtsız kalamayıcağı bir lezzetdir çiğ börek birde yanında buz gibi köpüklü bir ayranla yemesi
ayrı bir tatdır.İşte bizim ellerimizden çıkan leziz bir çiğbörek tarifi.


ÇİĞ BÖREK
Malzemeler:
  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Yarım çay k. Tuz
  • Su
Harçı İçin:
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
Kızartmak İçin:
  • Sıvıyağ

Yapılışı:
Öncelike Unu büyük bir karıştırma kabına koyun ve ortasında bir havuz açın ve havuzun ortasına biraz su, yumurta
ve tuzuda ekleyip yoğurun.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmemiz lazım bu yüzden suyu azar azar ekleyin ve öyle yoğurun.
Hamurumuzu yoğurduktan sonra tezgahın üzerine koyun ve hamurdan 3 adet rulo yapın
ve bunların herbirinden ceviz büyüklüğünde toplar kesin ve 15 dk kadar dinlendirin.Dinlendirdiğimiz hamurlarımızı tezgahın üstünü unlayarak her birini merdane yardımyla yemek tabağı büyüklüğünde açın.
Daha sonra kıymamızı bir tabağın içine alın içine tuz ve karabiber ve ince ince kıydığımız soğanımızı ve maydonozu
ekleyin ve bunuda yoğrun. Daha sonra iç harcımızda olduktan sonra
açmış olduğumuz hamurların içine paylaştırın.
Hamurlarımızı Yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını iyice yapıştırın.
Bir kızartma kabının içine yağı ekleyin ve iyice kızdırın böreklerimizi içine atarak
iki tarafı da altın rengi olana kadar pişirin. .
Bundan sonra yanında ne ikram edileceği sizlere kalmış.
Afiyet olsun :)
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder