19 Ekim 2010 Salı

Çikolatalı Ilık Parfe

Parfe tariflerinden belki en zoru ama yemesi en lezzetlisi .Yine hamarat abla yarışmasında sergilediğimiz bu güzel tatlıyı mutlaka yapın ve çikolatanın eşsiz lezzetini tadmış olun.

















Çikolatalı Ilık Parfe
Malzemeler:
  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker250 gr margarin
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 4 paket bitter çikolata (4x80 gr)

Yapılışı:
Öncelikle yumurtaları ve 3 çorba kaşığı şekeri mikser ile 10 dakika boyunca krema kıvamına gelinceye kadar iyice karıştırın. Daha sonra çikolatalarımızı parçalayarak bir kasenin içine koyun, suyu ve 1 bardak şekeride bir tencere içinde kaynatın ve daha sonra içine kıyılmış çikolata parçalarını ve yavaş yavaş margarini de ilave ederek karıştırın. Düşük ısıda karıştırarak 2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Çikolatalı karışımı, yumurtalı karışıma ekleyin ve hepsini çırpın. Daha sonra dilediğiniz kelepçeli bir kabın (ben kalp şeklindeki kelepçeli kaplarıma koydum) üzerini yağlı kağıtla kaplayın ve üzerlerine çikolatalı karışımdan dökerek kelepçeli kalıpları içi sıcak su dolu bir tepsiye yerleştirerek 175 derece fırında 35 dk kadar pişirin. Piştikten sonra fırının kapağını aralayın ve 5 dakika kadar fırının içinde bekletin. Daha sonra fırından çıkarıp soğuması için bir kenara koyun. Parfelerimiz soğuduktan sonra bir servis tabağının içine kelepçeli kapları ters çevirerek yağlı kağıdı çıkartın dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin .

Afiyet olsun.
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder