19 Ekim 2010 Salı

Sütlü İncir Tatlısı

Hafif lezettli bir o kadarda pratik bir tarif incir ve sütün buluşması bu kadar lezzetli olmamıştı.Yine yarışmada yayınlanan bir tarifimiz.














Sütlü İncir Tatlısı
Malzemeler:
  • 1 lt. süt
  • 1 kahve fincanı buğday nişastası
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 75 gr margarin 1 çay bardağı su
  • 10 adet kuru incir

Yapılışı:
Öncelikle incirlerimizi iyice yıkayıp iri iri doğrayın ve bir tencere içine koyarak su ile incirleri yumuşayana kadar pişirin. Başka bir tencerenin içine ise süt ve nişastayı ekleyerek sürekli karıştırarak orta ısıda muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Bu kıvama geldikten sonra margarini ekleyip 5 dk. kadar pişirin. Daha sonra içine şeker ve incirleri ekleyip sürekli karıştırarak 5 dk. daha pişirin. Ilındıktan sonra servis kâselerine paylaştırın ve soğumaya bırakın. Üzerlerini badem ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder