26 Ekim 2010 Salı

Peynirli-Yumurtalı Ekmek

Kahvaltı yada beş çayı bu tarif için idealdir diyebiliriz.Oldukça basit olması içine farklı malzemeler koyarak daha farklı lezzetler
elde edebileceğiniz bu tarifi denemeyenlerin denemesini tavsiye ederiz.





















Malzemeler:
  • 1 çorba k.süt
  • 1 su bardağı lor
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tereyağ
  • Pulbiber

Hazırlanışı:
Bir kabın içine lor peyniri koyun ve içine yumurta sarısı,sütüde koyarak iyice ezin.Daha sonra bir ekmek dilimlerinin üzerine
tereyağ sürün ve üzerine peynirli karışımımızdanda koyun.Her bir ekmek diliminin üstüne pulbiber serperin dilerseniz üzerine kıyılmış maydanoz
yada ince ince dilimlenmiş sucuk koyabilirsiniz.Daha sonra tüm ekmekleri tepsiye 170 derece fırında
15 dk kadar pişirin.Daha sonra dilediğiniz gibi servis edin.
Afiyet olsun.
G&P

1 yorum:

  1. ben bu tarifi kahvaltıda özellikle bayat ekmekleri değerlendirmek için yapıyorum,gerçekten güzel oluyor,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil