17 Ekim 2010 Pazar

Pişi


Mayalı pratik bir lezzetdir Pişi.Evde mayanız varsa bence hemen bu tarifler değerlendirin deriz :)




Pişi:

Malzemeler:

  • 4,5-5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket Instant Maya

Kızartmak için:
  • Ayçiçekyağı

Hazırlanışı:

Bir kabın içine unu eleyin ve içine tuz ve mayayıda katarak bir kaşık ile karıştırın.
Unun içine ve suyuda ilave ederek yoğurun.
Daha sonra hamurun üzerini nemli bir bezle kapatın veoda sıcaklığında 40 dakika bekletin.
Bundan sonra hamuru biraz karıştırıp elinizi yağlayarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın
ve elde açarak şekillendirin ve tavada kızdırılmış yağa atarak kızartın.
Daha sonra yanına dilediğiniz gibi peynir,zeytin koyarak servis edin.
Afiyet olsun.
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder