25 Ekim 2010 Pazartesi

ŞEFİN KEKİ :)


Değişik bir tarif daha .Açıkcası mutfakta yenilikler yaratmak işimiz desek yeridir.İki renkli kekleri biraz değiştirdik.Biraz
kakoyu artırdık,sade kısmını azalttık :)İşte karşınızda şefin keki :)















Malzemeler
Çikolatalı Muhallebisi İçin:
  • 125 gr margarin
  • 1 su bardağı un
  • 750 ml süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket dark kakao

Pandispanya tarifi:
  • 4 yumurta
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket dark kakao


Arası İçin:
2 paket Bitter Çikolata

Hazırlanışı:

Margarini tencerede kızdırın ve
içine unu ekleyerek kokusu gidene kadar kavurun.
daha sonra içine sütü devamlı karıştırmak suretiyle tencereye ekleyin.
Süt kaynayınca içine şekeri,kakoyu ve vanilyayı ekleyin.
Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.Daha sonra ocaktan alın ve
m ve mikserin en yüksek hızında 10 dakika karıştırın.Ve muhallebiyi bir kenara koyup ılınmasını bekleyin.
Yumurta ve şekeri bir kabın içinde mikserle kar gibi olucak şekilde çırpın.Başka bir kabın içinde eleyerek unumuzu ve kabratma
leyerek koyun.Daha sonra kaşık kaşık unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin.En son içine suyuda ekleyerek
2 dk daha çırpın.
Daha sonra karışımdan biraz ayırın.Fazla olan karışımın içine kakao koyun ve iyice çırpın.
Kare fırın tepsimizi iyice yağlayın yarısından fazlasına kakolu karışımı.Az olan kısmına ise sade karışımı dökün.
180 derece fırında Yaklaşık 40 dk pişirin.
Fırından çıkınca kekimizi kakolu ve beyaz olan kısmını tam ortasından ikiye bölün.
Daha sonra düz bir tabak alın altta beyaz tabanımızı koyun üstüne kakaolu muhallebimizde sürün unun üzerine biraz iri rendelediğimiz bitter çikolatadan koyun.
Daha sonra üzerine kakaolu tabanımızı koyun ve en üzerine heryere gelicek şekilde çikolatalı muhallebiyle kaplayın.Ve üzerine kıyılmış bitter çikolata dökerek servis edin.
Afiyet olsun.
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder