19 Ekim 2010 Salı

Külhan Tatlısı

Osmanlı Mutfağından bir lezzet yine Hamarat Abla yarışması için sunduğumuz bir lezzet.İrmik ve meyve şekerlerimisinin lezzeti ile kendinizi Osmanlı Mutfağının bu inanılmaz lezzetini tatma imkanı bulucaksınız mutlaka deneyin deriz:)














Külhan Tatlısı

Malzemeler
  • 1 su bardağı irmik
  • 4 su bardağı süt2 adet yumurta
  • 1 paket damla sakızı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 100 gr margarin
  • 1 tutam tuz
  • Meyve şekerlemesi
Şerbeti İçin:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım adet limonun suyu
Yapılışı:
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için bir tencere içinde su ve şekeri iyice kaynatın kaynadıktan sonra içine limon suyunu ilave edin bir taşım daha kaynatın. Daha sorna şerbeti soğuması için bir kenara bırakın. Bir tencerede içinde ise sütü, irmiği, damla sakızını ve yumurtaları çırpın. Daha sonra ateşe koyun ve koyulaşıncaya kadar karıştırın. Meyve şekerlemelerini ve margarini ilave edin. Daha sonra bu karışımı kaselere paylaştırın ve fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra servis tabaklarına ters çevirirek koyun ve üzerinde şerbeti üzerine gezdirin. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder