16 Ekim 2010 Cumartesi

Patates Mantısı

Bakınca ilk önce insanin gözünü doyuran, bi okadar da hafif olmasıyla içimizi ferahtlatan kolay bir tarif..

 

PATATES MANTISI

Malzemeler:

  • 5-6 tane orta boy patates
  • 1 Kase yoğurt
  • Mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Kaşar rendesi
  • Tuz

Yapılışı:
Patatesleri soyup, 4 e bölün haşlanmak üzere tencereye koyun. Haşlandıktan sonra süzüp bir çatal yardımıyla ezin. Daha sonra patateslerin içine kaşarı rendeleyin.İsteğe göre kırmızı biber, nane, kekik, soğan da ekleyebilirsiniz. Ben sevmediğim için kendim yiyebileceğim türden yaptım. Kaşarı rendelikten sonra içerisine tuzu ve pul biberi ilave edip karıştırın. Daha sonra ceviz büyüklüğünde top şekline getirip bir borcama dizin. Başka bir kapta yoğurt, mayonez ve sarımsağı çırpın. Top haline getirilen patateslerin üzerine dökün. Tavada tereyağında salçayla beraber azıcık kırmızı pul biberi pişirin ve üzerlerine döküp servis yapın.

Afiyet Olsun:)
G&P

1 yorum:

  1. şimdi denedim harika oldu,çocuklar bayıla bayıla yiyo :) teşekkürler tarif için...

    YanıtlaSil